Catalunya se situa com la Comunitat Autònoma amb el major nombre de pimes que internacionalitzen vendes a través d’Amazon

Foment del Treball i Amazon van organitzar una jornada per presentar les dades de l’impacte d’Amazon a les pimes espanyoles

  • Les més de 3.500 pimes catalanes que venen a Amazon superen, per primera vegada, els 300 milions d’euros en exportacions el 2023, un 15% més que l’any anterior.
  • Catalunya és la regió espanyola amb el major nombre de petites i mitjanes empreses venent a Amazon i amb la xifra més alta de vendes internacionals.
  • Amb més de 2.900 pimes, Barcelona és la segona província espanyola amb major número d’empreses i més volum d’exportacions, que van assolir un valor de 200 milions d’euros el 2023.
  • La directora d’Innovació de Foment, Maria Mora, ha destacat la importància d’aquestes dades positives per a l’economia catalana que contribueixen en millorar la competitivitat empresarial europea alineant-se amb les prioritats dels informes Draghi i Letta.

Foment del Treball i Amazon van organitzar una jornada sobre comerç online, creixement i exportació de les pimes, amb la presència de la responsable del programa internacional eTrade d’ACCIÓ, Elena Antonijuan. La sessió, entre d’altres, ha donat a conèixer les dades de l’impacte d’Amazon a les pimes catalanes durant el 2023, que destaquen l’èxit i el creixement de les més de 3.500 petites i mitjanes empreses de Catalunya que venen a la seva botiga (3.300 el 2022), les quals han aconseguit 300 milions d’euros el 2023, un 15% superior a la dada registrada l’any previ. Del conjunt total d’aquestes petites i mitjanes empreses catalanes, més del 75% venen els seus productes, com a mínim, en un país estranger. A més, les pimes catalanes van vendre un total de més de 19 milions de productes a la botiga d’Amazon el 2023.

Aquestes dades situen a Catalunya com la primera regió en l’àmbit nacional, tant en nombre de pimes venent a Amazon, com en volum d’exportacions. Barcelona, amb més de 2.900 pimes és la segona província espanyola amb major nombre de petites i mitjanes empreses venent a Amazon com en volum d’exportacions.

Més informació

Comments for this post are closed.